Her vil du kunne se nogle af min arbejdssituationer og vævninger undervejs.
Vi arbejder alle forskelligt ved vores væve, og her ser du nogle af mine arbejdssituationer.
Endelig har jeg fået min nye vævestue i gang. Jeg har masser af plads og rigtig gode lysforhold og samtidig er jeg i direkte kontakt med resten af huset. En helt ideel situation for mig.

 

Dette er resultatet af et samarbejde mellem min mand, Peder og jeg, da jeg fik et nyt ur til min vævestue i fødselsdagsgave.
Da jeg åbnede pakken, var der kun et urværk og urtallene i pakken, så skulle jeg selv finde ud af, hvordan jeg ville have mit ur til at se ud.
Da det var en ret stor urskive, der skulle til, bestemte jeg mig for at "indsætte" nogle vævestykker 4 steder på urskiven. Peder savede urskiven og "vævepropperne" ud og malede det hele. Imens kiggede jeg mine væverier igennem og fandt nogle rester, som jeg synes ville se sjove ud og samtidig være et farvefuldt billede.
Da malingen var tør, kunne jeg sætte tal på de rette steder efter en medfølgende skabelon. 
Dernæst kom turen til stofstykkerne. De blev lagt op på nogle tynde stykker skumgummi og dernæst presset i hullerne. Det var ikke helt let at få dem til at sidde rigtigt, vandret og centreret, men til sidst lykkedes det så godt, at jeg var tilfreds. Nu var der kun tilbage at sætte urværket på og hænge det hele på væggen. Igen var det Peder, der greb værktøjet og slog et søm i væggen.
De små stykker stof kan let udskiftes, alt afhængig af humør, årstider, ideer, osv.
Det blev en rigtig god fødselsdagsgave, som jeg er meget glad for.

 

Nedenfor har jeg lavet en lille billedeserie af processen.

Den udsavede urskive og propperne, der ligger og tørrer efter malingen. Urværk, tal og skabelon, var alt der var som udgangspunkt. De 4 stykker stof, som skal ind i hullerne. Her ligger de ovenpå tynde engangsvaskeklude, der skal bruges at klemme dem godt på plads med. Skabeonen og det første tal er lagt på plads.
Alle tal er på plads i skabelonens huller. Nu kan skabelonen fjernes og alle tal er på plads. Her ligger "ingredienserne" klar. Det var ganske svært at få de små stykker stof til at sidde pænt. Denne udgave måtte kasseres, fordi linierne var skæve i forhold til hinanden.
Peder hjælper heldigvis gerne til, når jeg skal have udvidet eller ændret noget i vævestuen. 
Her er det sømmet, der bliver banket i. Højt over den store væv, troner det færdige ur. Uret klæder faktisk hele vævestuen, synes jeg. Det flotte færdige resultat.
Min nyeste erhvervelse: en lille 4 - 6 væv fra Uldum Højskole der ikke længere havde brug for denne her og 15 andre.Det er en lille væver væv, der er nem at betjene og som giver gode resultater i arbejdet.

Marthas dug er nu undervejs. 
En juledug anno 2007, 160 x 340 cm., hvilket betyder at der er godt 2700 tråde i trenden.
I den følgende lille billedserie vil du kunne se mine processer i arbejdet.
Juledækkeservietter på vej, december 2005 Opbinding af lyseblå dug, sommer 2006 "Pag viskestykker" på vej. Efter en ferie i Kroatien måtte disse viskestykker laves! Juleløber med juletræer i midten, julen 2005
Næsten klar til bomning af en trend til tørklæder Cenille og bomuld. Rester af cenillen gav et spændende håndklæde. En af mine favoritter: dobbeltvævet tørklæde i kamgarn i blå og grønne farver. Bomulds rebsdækkeservietter inspireret af en rist
Hør trend og hør islæt i naturfarver gav flotte kaffedækkeservietter Juletræsløberen på tæt hold. bomuld
Klik her for at få dit eget GoMINIsite