Til bordet
Bomuld og hør Bomuld og hør
Endelige ved vejs ende på min lange juledugstrend. Der mangler nu kun ca. 1½ m., så kan den sidste af 3 duge komme af væven.
8 kaffedækkeservietter blev det til af en trendrest fra et kursus. str.: 25 x 35 cm. i ren bomuld.

En dyb blå bomuldstrend og 3 flotte grønne hørgarner gav en dug, der er ternet på den ene side og stribet på den anden side.

Bagsiden er mere stribet. Ternene fra retsiden. Ternene/striberne på bagsiden.
Dugen her er lavet i to forskellige kvaliteter i trenden, en kraftig mørkelilla og en tyndere lysere lilla. Islætten er 3 forskellig kvaliteter hør, som tilsammen giver et flot fyldigt materiale. Dugen ligger tungt og smukt på bordet. Størrelsen er 135 x 235 cm.
Horstensiaen passer smukt til denne dug. Borden på midten er ternet med hør flotteringer. I det rette lys skinner hør'en smukt.
Jette bestilte en sommerbordløber i blå farver. Dette er det andet forsøg på at ramme et design, der ville passe til deres sofabord.

Bordløberen er vævet i 16/2 bomuld med 16/2 hør som islæt.
Sofabordet er  - heldigvis - kortere end mit havebord :-) . Bordløberen falder flot rundt om bordkanten. Kanten er vævet i reps, mens resten er vævet i krydskipper.
Martha ønskede sig mundservietter til sin juledug, derfor aftalte vi at jeg lavede 16 stk. som skulle passe godt til dugen.
Her ses de undervejs på væven. 10 m. trend skulle der til at lave 16 mundservietter, der skal måle 50 x 50 cm.
En bordløber i cottolin og hør. Juledugen år 2008, set fra retsiden/den ene side. Den er væven med bomuld i trenden og hør i islætten og måler 260 x 148 cm.
Der er kvadratgrupper af 8 i to baner på hver side af midten, som skal relatere til år 2008.

Juledugen anno 2008 set fra "den anden side". Her kommer de blanke hørstriber mere frem og danner striber på tværs af bordet. Kvadraterne, der relaterer til år 2008, er nu helt røde - dannet af trendgarnet. Marthas mundservietter undervejs!
Martha's juledug, 2008.
Bomuld trend og towgarn (hør) i islet
Martha's juledug, 2008, tæt på. Stor juledug, 140 x 200, med bomuldstrend og hør i islætten.
Med ivævet løber på midten af dugen, får man julestemning "af sig selv". Bomuld, julebordløber
Julebordløber i bomuld og hør, menmed guldtråde vævet ind i trenden.
Bomuldsdug, 140 x 220 Bomuld, rebsløber til kaffebordet Hør/cottolin, "dinner for two", dobbeltdækkeserviet
Cottolin og hør, dobbeltdækker/bordløber To dobbeltdækkere: Hørtrend og papirgarn i islæt Bomuld og hør, påskebordlbøber Bagsiden af dobbeltdækkerne er lige så interessant som "retsiden".
De tager sig også flotte ud på en hørdug. Lavendelblå hør/bomuldsdug med mønster midt på bordfladen. Dugen er vævet således, at der er striber midt på bordet, og en bord rundt om striberne. Bordløber i lys blå papirgarn i trend og en støvet bomuldstrend.Str.: 29 x 96 cm.
En mørk lilla kant samt et lyst midterbælte danner trend i denne dug. Som islæt er brugt 3 forskellige hørgarner: tynde og tykke, og sammen med en flotteringsbinding på to partier får man denne dug med en "fast bordløber" på.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite